Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Συνταγες με μελι
Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
flag rotate-14 flag rotate-02

Τηγανίτες με μέλι και τυρί

 tiganites-me-meli

 

Υλικά:

  • 2-3 αυγά
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • μέλι
  • λίγο αλάτι (μόνο αν δεν είναι αλμυρή η φέτα)
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το μέλι), ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς προς μια κατεύθυνση (π.χ. όλο δεξιά) και όταν πηχτωσει αρκετά (να μην είναι νερουλό - πιο πολύ πηχτό να είναι), ρίχνουμε μια-μια κουταλιά γεμάτη και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (σαν τους λουκουμάδες). Περιχύνουμε τις τηγανίτες με μέλι και τις σερβίρουμε ζεστές.
aaaaaaaaaaa

Kοτόπουλο με φράουλες και μέλι

 DriscollsStrawberryChickenHoisonSalad

 

Υλικά:
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 5 φράουλες
  • 2 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 πιπεριές πολύχρωμες
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1 φλυτζάνι κέτσαπ
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια μέλι


Εκτέλεση

-Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.

-Σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.

-Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σβήνουμε με σάλτσα σόγιας. Το τοποθετούμε ξανά στη φωτιά.

-Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το νερό μαζί με την κέτσαπ αφού γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

-Προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο, αφήνουμε να πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις φράουλες, αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν και σερβίρουμε.

aaaaaaaaaaa
Dressing για σαλάτες

 6a00e54f8b4ec1883301156f6abe18970c-500wi

 

Υλικά:

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ξύδι από λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα μέλι (ή 3 κ.σ. γεμάτες)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση τύπου ντιζόν)
aaaaaaaaaaa
Γλυκό σοκολάτας με μέλι και αμύγδαλα

p2170097 4326

Υλικά:
  • 230 γρ. κουβερτούρα
  • 5 κουταλιές σούπας μέλι
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ αμύγδαλο ή 2 – 3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα



Εκτέλεση

-Βάζετε τη σοκολάτα σε κατσαρόλα με 3 κουταλιές νερό και την βάζετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει
ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι και όταν αναμιχθεί κι αυτό κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά.


-Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.

-Ρίχνετε το βούτυρο σε κομμάτια μέσα στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να αναμιχθεί.

-Προσθέτετε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και τη μπέικιν. Χωρίζετε τα ασπράδια και τους κρόκους. Ενσωματώνετε τους κρόκους στο μίγμα και χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

-Την ανακατεύετε κι αυτή απαλά μέσα στο μίγμα μαζί με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Τέλος αρωματίζετε με το λικέρ. Βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα και ρίχνετε μέσα το γλυκό.

-Το ψήνετε για μία περίπου ώρα. Το βγάζετε και αφού κρυώσει λίγο το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει.

-Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Για να το σερβίρετε το κόβετε σε κομμάτια και το συνοδεύετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και φρέσκα φρούτα.
aaaaaaaaaaa